Kiwi befőtt tökből


Hozzávalók:
5 kg kockázott főzőtök
2 liter kiwi ízű szörp
2 kis csomag citromsav
1 csomag befőtt tartósító

Elkészítés:
A főzőtököt hámozzuk, kimagozzuk, és kb 2x2cm-es kockákra vágjuk, a kockázott töknek kell lennie kb 5 kg-nak. A szörpöt elkeverjük a citromsavval és az 5kg gyümölcshöz való befőtt tartósítóval, majd felforraljuk. A tököt kilónként beletesszük,kb 2 percig főzzük, majd szűrőkanállal alaposan kimosott befőttesüvegekbe szedjük, a szörplét felforraljuk és az üvegekbe szedjük a tökre. A tetőket az üvegekre csavarjuk, és fejükre állítjuk 5 percre. Címkézzük és kamrába tesszük.


Nincsenek megjegyzések: