Szilvatorta



Hozzávalók:
Tészta:
- 23 dkg finomliszt
- 11 dkg vaj
- 2 ek porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja


Töltelék:
- 75 dkg szilva
- 2 dkg vaj +  a forma kikenéséhez
- 5 dkg rétesliszt
- 13 dkg porcukor
- 3 tojás
- 2 dl habtejszín

Elkészítés:
A tésztához valókat összedolgozzuk, majd kb 0.5 dl vizet adunk hozzá. Cipót formálunk belőle, folpackba csomagoljuk, és 30 percig hűtőben pihentetjük.
A szilvát mossuk, leszárazzuk, kettévágjuk, magozzuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajazunk, és a tésztával kibéleljük, hogy pereme is legyen. Én középre teszem a tésztát és körbe szétnyomkodom. Villával megszurkáljuk, és 1ek liszttel és 1 ek cukorral megszórjuk. A szilvaszemeket domború felükkel felfelé szépen körbe lerakjuk. A tojásokat egy tálban simára keverjük, majd a maradék cukrot, átszitált lisztet és a tejszínt hozzáadjuk. A keveréket  a szilva tetejére öntjük, sütőben kb 40 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések: